­

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da nam izvrsne vijesti stižu iz Srbije. Prodaja srpskog izdanja „7 TAJNI USPEHA“ ide sjajno, a imamo veliki broj čitatelja koji se javljaju i zainteresovani su za predavanja Dr Crnkića u gradovima širom Srbije.

U prilog tome govori i činjenica da je utjecajni srbijanski dnevni list Politika napravio osvrt „Biti školjka ili soko“ na megahit 7 tajni uspjeha.
Cijeli članak vam donosimo u nastavku.

Hvala na ukazanom povjerenju i idemo dalje!
Dr Crnkić tim

biti skolja ili soko

Ko si Ti?

Ko sam ja?” – upita mladić Starca.

“Ti si ono što ti misliš.” – odgovori Starac. – “Objasnit ću ti jednom pričom.”

“Jednog dana, pored gradskih zidina, u sumrak su se mogle vidjeti dvije osobe koje se grle.”

“To su tata i mama.” – misli nevino dijete.

“To su ljubavnici.” – misli čovjek pokvarene mašte.

“To su dvoje prijatelja koji se nisu vidjeli dugi niz godina.” – misli čovjek koji živi sam.

“To su dva trgovca koji su sklopili dobar posao.” – misli pohlepan čovjek.

“To je kći koja grli svoga oca koji se vratio s puta.” – misli čovjek ožalošćen zbog smrti svoje kćeri.

“To su zaljubljeni.” – misli djevojka koja sanja o ljubavi.

“To su dvojica koji se bore na smrt.” – misli ubojica.

“Ko zna zašto se grle?” – misli uskogrudi čovjek.

“Kako je lijepo vidjeti dvije osobe koje se grle.” – misli neki dobri čovjek.

“Svako misli,” – zaključi Starac – “zavisno o tome ko je i što nosi u sebi.

Pronikni u svoje misli: ti možeš reći puno više o tome ko si nego bilo ko drugi.”

 

Kao i uvijek sa zadovoljstvom očekujem veliki broj Vaših komentara…

 
Iskreno Vaš,

Dr Kenan Crnkić

Čime si zaista vezan?

no-limits 1

Dragi prijatelji,

Podijelit ću sa Vama jednu jako zanimljivu priču o slonovima, koji iako ogromna i snažna stvorenja, budu sputani u svom kretanju – mada nisu vezani niti lancima, niti su u kavezu – već su malim užetom vezani za prednju nogu.

Razlog tome leži u činjenici da kada su slonovi mladi i mnogo manji snažni, dreseri koriste isto takvo uže kako bi slonove vezali. Slonovi bezuspješno pokušavaju i pokušavaju prekinuti uže, ali je svaki pokušaj osuđen na neuspjeh. Kako slonovi odrastaju, tako se navikavaju na činjenicu da je nemoguće pobjeći. I tako ove gorostasne životinje, obeshrabrene neuspjesima, i kada su u punoj snazi vjeruju da ih uže još uvijek može zadržati i zato i ne pokušavaju pobjeći.

Koliko nas, poput ovih slonova, ide kroz život vjerujući da neke stvari ne možemo postići jer smo nekada pokušali i nismo uspjeli? Da li svaki neuspjeh u konačnici mora ostati neuspjeh? Da li je odustajemo i onda kada prihvatimo trenutnu situaciju kao nepromjenjivu? I dopustite mi da Vas pitam – čime ste Vi vezani???

Kao i uvijek sa zadovoljstvom očekujem veliki broj Vaših komentara i zajedničkih diskusija.

Iskreno Vaš,

 

Dr Kenan Crnkić

Pravila za uspjeh

Dragi prijatelji,

Nadam se da ste, kako biste 2014. godinu učinili najuspješnijom u svom dosadašnjem životu, napravili svoje novogodišnje ciljeve i planove, te da ste ih počeli beskompromisno provoditi.

Put uspjeha nije uvijek lagan i popločan je izazovima, a kako ne biste već na početku poklekli, želim s Vama podijeliti zanimljiv motivacioni video Arnolda Schwarzeneggera, koji svojim primjerom pokazuje da smo sami kreatori svog uspjeha i da je uistinu život ono što od njega napravimo.

Tajne uspjeha

Arnold je rođen je 1947. godine u malom austrijskom gradiću pokraj Graza, gdje je živio je u vrlo skromnim uvjetima. Rano je pokazao svoju sportsku multitalentiranost, ali kad je prvi puta zakoračio u teretanu odmah je znao da želi postati najbolji bodybuilder na svijetu – što se potvrdilo kasnije kad je više puta osvojio naslove Mr. Universe i Mr. Olympia.

Nakon afirmacije u sportu, započeo je i holivudsku karijeru, koja zbog akcenta i njegove pojave nije izgledala obećavajuće. Ipak, 1976. je osvojio Zlatni Globus za najboljeg debitanta, a nakon niza uloga u uspješnim filmovima 1987. je dobio je svoju zvijezdu na Walk of Fame.

Od 90-tih je postao aktivan u politici, da bi od 2003-2011 bio na poziciji guvernera Kalifornije. Trenutno podržava aktivnosti usmjerene ka tome da se omogući osobama koje nisu rođene u Americi, a njeni su državljani, da se nominuju za predsjednika.

Po vlastitom priznanju, više puta nego iko drugi u životu čuo je riječi NE, NEMOGUĆE,… Mišljenja je da Vaši ciljevi ili nisu ispravni ili dovoljno veliki ako većini ne izgledaju ludo ili pak apsolutno nemoguće!

Na svom putu uspjeha, bez obzira u kojoj branši se nalazio, uvijek se držao 6 jednostavnih ali moćnih pravila:

  1. Vjeruj u sebe
  2. Prekrši neka pravila
  3. Ne plaši se neuspjeha
  4. Ne slušaj one koji kažu NE
  5. Ubijaj se od posla
  6. Podijeli nešto sa drugima.

Šta mislite o ovim pravilima? Da li su univerzalna u gradnji svake karijere? Mislite li da je neko pravilo važnije od drugog za konačan uspjeh, i ako da zašto? Kako objašnjavate Schwarzeneggerov uspjeh u različitim sferama života? Kada vidite životni put ovog čovjeka da li možete pronaći izgovor zašto aktivnije ne gradite svoj uspjeh?

Kao i uvijek sa zadovoljstvom očekujem veliki broj Vaših komentara i zajedničkih diskusija.
Iskreno Vaš,

Dr Kenan Crnkić