­

Pazi Kojeg Vuka Hraniš ili kako da 2019 bude Vaša najbolja godina?

Svi ih imamo.
Malo nas ih primjenjuje.
New Year Resolutions-ili odluke za Novu godinu, najčešće ostanu “mrtvo slovo”na papiru-zar ne ?
Jedan od glavnih razloga leži u činjenici da ih imamo previše i upravo zbog tog nedostatka fokusa ne uspijevamo ih provesti.

Interesantna studija pokazala je da ako napravimo samo JEDNU i stalno se prisjećamo u 98% slučajava ostvarit ćemo to!
Postavimo tu rečenicu na zaslon telefona, na frižider, kao poseban list u naš rokovnik, novčanik, nosimo je kao narukvicu, privjesak za ključeve, osvježivač, upaljač itd. uopšteno gdje god možemo kako bi nas stalno podsjećala da ne izgubimo fokus sa onoga što je bitno.

Ostvarimo je na jedini mogući način-Dan za dan, svih ili barem najvećim dijelom, onih famoznih 86.400 sekundi koje su nam na raspolaganju.
Podjelimo je sa našim prijateljima, saradnicima, porodicom itd. neka nas i oni stalno i iznova na to podsjećaju.

Naš život prije ili kasnije poprima boju naših misli, a mi postajemo produkt našeg okruženja ali i rezultat naših svakodnevnih izbora.

U osnovi život je samo 10% onoga što nam se dešava a 90% onoga kako to doživljavamo odnosno kako na to reagujemo.
90% je do nas i do naše svjesne ili refleksne odluke “Kojeg Vuka odlučimo tog momenta Hraniti” bez obzira na to šta nam i u kojoj formi život tog momenta “servira” mi i samo MI odlučujemo kako ćemo to “probaviti”.
Pozitivno ili negativno oduvijek je bilo samo pitanje stava, te naše svjesne i čvrste odluke.

Upravo zbog toga, moja Novogodišnja Odluka veoma je jednostavna za zapamtiti a ukoliko je primjenim imat će pozitivan efekat na bukvalno sve segmente moga života.
Moja Novogodišnja Rezolucija glasi “PAZI KOJEG VUKA HRANIŠ”!

Tako je jednostavna ali znam da nije nimalo laka.
Ona predstavlja spremnost na jednu žestoka borbu sa samim sobom, svojim unutrašnjim blokadama, strahovima, emocijama itd. koju svako od nas za sebe mora svakog dana iznova voditi. I kao i uvijek sa sobom nosi pitanja:

Da li će biti lako?
Ne. Neće.
Da li će vrijediti?
Da. Apsolutno!
I mnogo, mnogo više nego što to uopšte možemo sada i zamisliti.
Jer ako rješimo 90% života, onih 10 slobodno možemo zanemariti.
Jedino što je važno jeste da povjerujete i krenete.
Upravo zbog toga, predlažem ovu istu odluku, mantru, rezoluciju (nazovite je kako god želite) i Vama dragi moji, jer samo tako siguran sam da će Vam Nova 2019 biti iznimno uspješna, istinski sretna i nadasve ispunjena!

Iskreno i od ❤ želim Vam da sve to postignete te da kroz to još više i postanete, ali i da pomognete i drugima da uživaju u ovom prekrasnom daru što se život zove tako što će ,,Paziti Kojeg Vuka Hrane” …

Vaš,
Kenan