­

24 !!!

Dragi moji,
2016 godina bila je nekako u znaku ovog magicnog broja, broja 24:

1. Nakon velike nepravde koju sam dozivjeo i svih izdaja i razocarenja pateticno-sitnih duša (o kojima ne želim trošiti ni sekundu svoga niti Vašeg dragocjenog vremena) svu svoju energiju usmjerio sam na izdavanje moje knjige ,,Pazi Kojeg Vuka Hraniš”. Knjiga je bukvalno u 24 sata postala hit nakon nezapamcene pažnje koju je izazvala velika promocija na sajmu u Beogradu.

2. Ta knjiga upravo pocinje sa sada vec dobro poznatom pricom o cudesnoj banci života 86.400 sekundi koje nam stavlja na raspolaganje svakog dana. Upravo mozda kljucna poenta te knjige jeste u maksimalnom i fokusiranom iskoristavanju tog danasnjeg dana. Tih sadasnjih 24 sata!

3. U 2016 godini smršao sam tacno 24 kile ! Kako sam to postigao pisat cu u narednim periodima mnogo detaljnije ali velika hvala pripada mome imenjaku i prijatelju 🙂

4. Interesantno nakon toga okrenuo sam se vjezbanju. Nakon godina kancelarijskog zivota moj kondicioni kapacitet povecao se zadnjim mjerenjem za 24 posto .Moj personalni trener je sjajan momak a prave rezultate tek ocekujemo o cemu cu takođe detaljno pisati u narednom periodu …

5. Mozda najvaznije postignuce ogleda se u cinjenici da sam prestao piti tacno 24 tablete koje sam do tada konzumirao u toku razlicitih godisnjih perioda.Zivot prepun stresa na najvisim nivoima uzimao je svoj nemilosrdni danak i u jednom momentu me kao sto znate odveo i na rub smrti -nakon cega sam i poceo pisati, ali i postepeno a kasnije radikalno, zivjeti jedan potpuno drugaciji zivot.
Sada shvatam koliko je to sve pogubno bilo i vec dugo zivim bez ijedne tablete dnevno a kamoli godisnje.Moj organizam potpuno je prociscen a osjecaj neopisiv!

6. Iz mog zivota otisle su tacno 24 osobe .Nevjerovatno sumirajuci godinu zakljucio sam da sam time sto sam dozvolio tim ljudima da odu (inace nikada se nemojte truditi zadrzati nekoga ko iz bilo kojeg razloga misli da mu je bolje bez Vas) otvorio podsvjesno vrata za mnogo bolje, interesantnije, sposobnije, iskrenije i nadasve kvalitetnije ljude da uđu u moj zivot. Vjerovali ili ne broj je tacno ponovo 24! Jako sam ponosan na njih i zahvalan na svemu sto su donjeli u moj zivot. Sa njima (i sa onim najplemenitijima koji sa mnom godinama traju) idem na jedan potpuno novi i znatno viši nivo te postizem nevjerovatne uspjehe ! Stara je istina da sve iz naseg zivota odlazi kako bi oslobodilo prostor za nesto mnogo bolje i kvalitetnije …

7.Ispunio sam tacno 24 cilja koja sam sebi postavio u skladu sa nacelima koja sam opisao u svom prvom bestseleru ,,7 tajni uspjeha”. Inace kao sto znate propagiram 10 ciljeva i zaista ne znam zasto je to ove godine bilo 24 (kader, podsvjest ili magicni zakon privlacenja kako god ko vjerovao) svi su bili visoki i ambiciozni i svi su odreda ostvareni.
Maxwell me je naucio kako da svjedocim čudima i zaista ovo čudo i koincidencija sadržana u broju 24 bilo je nesto sto sam zelio sa Vama da podjelim, danas kada u skladu sa onim sto propagiram vrsim reviziju postignuca u godini koja je uskoro iza nas.
Pozivam Vas da i Vi uradite svoju iskrenu samorefleksiju na sve što Vam se dešavalo u sada vec prosloj godini (naravno u pismenoj formi). Sta je bilo dobro a sta je moglo biti bolje? Upitajte se
Koji broj je obilježio Vašu godinu? Kakav Vam je procenat postignutog u odnosu na planirano? Koliko ciljeva ste sebi postavili za sljedecu godinu?
Koja je simbolika svega toga i kako da to iskoristite kako bi ste postali najbolja verzija sebe u 2017?

Želim Vam od srca da postignete ono što želite ali i da istinski želite ono što ste postigli.

Pravi mir, uspjeh i sreća oduvijek se kriju upravo tu …