Dragi prijatelji,

Samo idite naprijed i neka Vam svaki novi dan u 2014. godini bude uspješniji od prethodnog !

U vrijeme donošenja novogodišnjih odluka i „čvrstog“ opredjeljenja da se iste počnu provoditi još od 01.01. želim sa Vama podijeliti priču iz knjige.

Studente koji su diplomirali 1979. godine na MBA programu na univerzitetu Harvard su pitali: “Da li ste postavili jasne, pisane ciljeve za svoju budućnost i napravili planove kako ih ostvariti?”. Istraživanje je pokazalo da je samo 3 posto diplomanata to i uradilo. Deset godina kasnije, 1989. godine, naučnici su intervjuisali diplomante te iste generacije. Ono što je bilo iznenađujuće i frapirajuće jeste da je onih 3 posto diplomanata koji su imali jasne, pisane ciljeve, kada su napustili Harvard u prosjeku zarađivalo deset puta više od preostalih 97% studenata.

dr kenan crnkic uspjeh

Stoga, iskoristite ovaj simbolični početak Nove godine, definište svoje nove ciljeve za 2014. godinu  i napravite plan – detaljno po mjesecima razradite korake kako doći do cilja kojeg ste sebi zacrtali i slijedite ga bez izuzetka i bez izgovora. Budite osoba koja ima pisane ciljeve i plan i na taj način počnite graditi put uspjeha, dan za danom.

Želim Vam najuspješniju godinu u dosadašnjem životu !

Iskreno Vaš,

Dr Kenan Crnkić

 

P.S. Hvala svima na iskrenim čestitkama povodom mog imenovanja na poziciju direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, dosadašnjoj podršci i zajedničkom radu na promovisanju pozitivnih fenomena uspješnosti.