TAJNE

S Vremenom sve više volim tajnovitost. Čini se da je to jedini način na koji uspijevamo moderni život učiniti misterioznim i zamamnim. I najobičnija stvar ima svoju draž ako je krijemo pred drugima.”Oscar Wilde”
Toliko knjiga, filmova, pjesama, toliko misli citata … Čak je i naslov najprodavanije knjige prošle godine jednostavno ,TAJNA’.
Ali šta su to tajne ?
Pjesnici kažu da je tajna nešto naljepše što jedna osoba može doživjeti. To je neko unutrašnje sunce koje grije samo one koji znaju. Ponekad se odbljesak tog sunca probije kroz Vaše oči, bas kao kod Mona Lise, i svi naslučuju da imate neku slatku tajnu ali znate samo Vi i nipošto ne date da Vam je oduzmu.
Zašto?
Život sa tajnama je interesantan život. On je ponekad zahtjevan ali nikad dosadan. Malo je ljudi koji danas žive u pravom smislu te riječi, većina samo životari ili još gore prosto egzistira i postoji.
Ipak, i dalje su knjige o tajnim društvima najprodavanije, pjesme o tajnim ljubavima najslušanije a filmovi o tajnim agentima najgledaniji. U ljudskoj prirodi je tajnovitost, radoznalost i znatiželja ali samo oni rijetki – posebni mogu prihvatiti, čuvati i živjeti sa tajnom.
Šta je ono što nas sprečava da imamo tajnu?
Šta mislite o tajnama i šta su za Vas prave tajne? Da ili ne tajnama i kojim ?

Unaprijed se radujem Vašim iskrenim komentarima i aktivnim diskusijama.
Želim Vam zanimljiv ostatak sedmice uz spoznaju da je čarolija tajni potpuna tek ako ih pustite da Vam se same otkriju.

Iskreno Vaš,
Dr Kenan Crnkić