PLODOVI

Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati.” (Matej 7, 15)
Mnogi danas obecavaju da ce rijesiti probleme,da Vas nikada nece izdati ,da ce opravdati povjerenje ili da nesto sto predlazu i za sta se zalazu donosi sigurne rezultate i uspjeh.Kako znati sta je pravo a sta ne ?
Po plodovima njihovim cete ih prepoznati.
‘ ACTA NON VERBA’-DJELA NE RIJECI govorili su stari latini.Slusajte ljude sta govore ali sudite po onom sto rade i kako se ponasaju u kljucnim situacijama.Ne treba dugo jer vec po prvim plodovima brzo ce te ih razotkriti i spoznati.
Bilo da je rijec o politicarima,poslovnim partnerima ,prijateljima ili bilo cemu jedini nacin bio je i ostao suditi po ljudskim konkretnim djelima objektivno i bez emocija i racionaliziranja.
Ili ?

Zelim Vam prekrasan vikend i radujem se iskreno Vasim razmisljanjima i na ovu temu!

Vaš,
Dr Kenan Crnkic