Kenan Crnkić autor je balkanskih bestelera o uspjehu i sreći.

Njegova prva knjiga “7 tajni uspjeha“, kao jednostavan i praktičan vodič do uspjeha, izazvala je svojevrsnu senzaciju, oborila sve rekorde prodaje, u roku od samo 10 dana od izdavanja izbila na prvo mjesto, a u prvoj godini doživjela svoje nevjerovatno 10. jubilarno izdanje, kao i prevod na više stranih jezika.

Knjiga, znakovitog naziva “Pazi kojeg Vuka hraniš” druga je knjiga ovog iznimno popularnog autora, napisana sada već prepoznatljivim stilom koji odiše lakoćom čitanja istovremeno proizvodeći neki neobični oblik instant motivacije i zadovoljstva.

Ovo je knjiga o sreći. Kako je pronaći, postići i trajno zadržati u našim životima!

“Nadživjeti Život” vrhunac je trilogije život – sreća – uspjeh, pisane sada već prepoznatljivim stilom koji odiše jednostavnošću, inspiracijom i lakoćom čitanja. Ova knjiga daje odgovore na vječita životna pitanja kao što su: kako se nositi sa problemima i iskušenjima, uvredama i ogovaranjima, izdajama i razočarenjima, prijateljima i neprijateljima. Kako prepoznati istinsko dobro i skriveno zlo, razlikovati cijenu od prave vrijednosti, kako upravljati promjenama i donositi mudre odluke. Otkrijte koja je to investicija najsigurnija a istovremeno donosi najveći povrat. Spoznajte zašto je samo nesigurnost sigurna, zbog čega Bogu vjerovati a ljude provjeravati. Zašto zaboraviti i kada oprostiti, te zašto je tvoje samo ono što daš…

Doktor je ekonomskih nauka i profesor na Webster Univerzitetu u Beču. U teorijskom smislu školovao se na brojnim univerzitetima u zemlji i inostranstvu, a specijalističke studije uspješno je okončao i na poznatoj Harvard Business School  Sjedinjene Američke Države.

U praktičnom smislu dr Crnkić uspješno je rukovodio multimilionskim korporacijama i fondacijama u privatnom, ali  i državnom vlasništvu.

Objavio je zapažen broj stručnih i naučnih radova, univerzitetsku knjigu iz domena strateškog preduzetništva, te međunarodnu monografiju koja je u saradnji sa Universidad Autonoma de Madrid objavljena na engleskom i španskom jeziku.

Po svojoj stručnosti postao je prepoznatljiv i visoko cijenjen kako u domaćim tako i međunarodnim krugovima, pa tako obnaša značajan broj funkcija u upravnim, savjetodavnim i stručnim odborima, a trenutno je i potpredsjednik Europskog komiteta za preduzetništvo.

Njegovu bogatu biografiju ukrašava veliki broj prestižnih nagrada i priznanja za izvanredne rezultate  u različitim poljima djelovanja, kao što su:

  • privredna ličnost godine (2006),
  • menadžer decenije za Jugoistočnu i Centralnu Evropu (2010),
  • specijalna nagrada koja mu je 2012.godine dodijeljena od strane Sokratovog komiteta sa sjedištem u Oxfordu, Velika Britanija, za poseban doprinos u nauci,
  • Zlatna povelja ”Linus Pauling”, s Plaketom i Zlatnom značkom, koju dodjeljuje Internacionalna liga humanista (2013) i mnoge druge.

Zbog činjenice, da se primarno u misiji promovisanja fenomena uspjeha i sreće, kontinuirano kao zapažen sagovornik pojavljuje na skoro svim značajnijim medijima i simpozijima u široj regiji, efektno prenoseći na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan, ali i izrazito nadahnut način, ključna zapažanja, poruke i savjete, kao i podatka da njegove besplatne sedmične blogove i motivirajuće sadržaje svakodnevno putem same web stranice ili popularnih društvenih mreža i kanala kombinirano prati preko 100 hiljada ljudi i fanova različitih profil.

Kenan Crnkić sa punim pravom percipira se kao jedno od najpoznatijih ali i najuticajnijih imena u široj poslovnoj i akademskoj javnosti jugoistočne Evrope.

Rođen je 7.8.1977.godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.